Prijs
Merken
Kleur
Schoenmaat

Ballet Tutu

      Lijst Raster
Quick View Bloch Belle Practice T... Bloch Belle Practice Tutu Skirt
Belle classic pancake rehearsal tutu features six layers of stiff nylon tulle. Dress like the professionals for stage or practice in this traditional ballet look. Features     Six layers of stiff nylon tulle stands out 16 inches from the body  &...
€ 79,95
      Lijst Raster

Als je aan een willekeurig persoon vraagt wat het eerste is waar hij aan denkt bij het woord ‘ballet’, heb je een grote kans dat het antwoord ‘een tutu’ luidt. Deze ballet rokjes zijn een symbool geworden voor ballet en ballerina’s. Ballet Tutu’s zijn er in vele verschillende soorten en modellen. Ze zijn al sinds de begintijd van ballet, samen met spitzen en balletpakjes, een typisch onderdeel van de balletoutfit. Een tutu kan romantisch en klassiek zijn, maar ook zeer modern en vlot. Je kunt dus veel verschillende kanten opgaan met een tutu. De klassieke tutu erg kort en breed is. Hierdoor lijken de benen van de danseres optisch langer, en wordt ook de taille geaccentueerd. De romanitsiche tutu is langer en zachter van materiaal waardoor deze meebeweegt met bewegingen van de danseres. Een tutu is een erg elegant kledingstuk. In de balletzaal worden tutu’s vooral gedragen door meisjes vanaf ongeveer tien jaar, en door vrouwen. Jongere meisjes dragen meestal andere rokjes die vaak doorzichtig en dun zijn.

Ballet Tutu’s worden echter vaker gedragen door alle leeftijden tijdens optredens, vanwege hun mooie en klassieke uiterlijk. Er zijn veel verschillende soorten tutu’s te krijgen, van basic tot mooi versierd. De tutu’s voor ballet optredens moeten goed opvallen, en hebben vaak een spectaculair uiterlijk door mooie versieringen. Basic tutu’s worden ook veel gedragen bij trainingen en hoeven zodoende niet erg op te vallen. De meest voorkomende kleuren zijn dan wit, roze en zwart. Het is belangrijk dat een tutu niet in de weg zit tijdens het dansen, en daar wordt ook op gelet tijdens het ontwerpen en produceren van tutu’s. Ze worden dan ook gemaakt van zeer lichte stoffen zoals tule, in verschillende lagen. Korte en ‘platte’ tutu’s geven de meeste bewegingsvrijheid, omdat ze de benen niet in de weg zitten. Er zijn echter ook tutu’s die iets langer vallen, die worden gekozen op het uiterlijk. Tutu’s worden vaak gedragen over balletpakjes heen, en er bestaan ook balletjurkjes waarin al een tutu verwerkt is.

Bij danswinkel.nl verkopen wij tutu’s van de merken Capezio, Papillon, Alista dancer basics, en SoDanca. Dit zijn allemaal merken die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, en die al jaren goede producten leveren aan dansers. De tutu’s die we verkopen zijn vrijwel allemaal losse tutu rokken welke gecombineerd kunnen worden met een balletpakje naar keuze. Voor kinderen hebben we ook een aantal pakjes in de collectie waar al een tutu aan vast zit.

Meer
Recente bestelling: 44 min geleden
Uit: Grootebroek

-5% Korting
Op je eerste bestelling.
Gebruik kortingscode in HOOFDLETTERS: FIRSTTIME