Menu
  •  
  •  
  •  
Webshop 035-6217111
Klantenservice van danswinkel is bereikbaar van maandag 10:30 tot 17:00 Voor vragen over de levertijd graag webshop benaderen
 
Telefonisch bestellen 085-8769681
Heeft u een advies nodig? Spreek ons direct en plaats uw bestelling via de telefoon.
 
Prijs
Merken
Kleur

Turning Board

32 64 96 Standaard Naam A - Z Naam Z - A Prijs Laag > Hoog Prijs Hoog < Laag Lijst Raster
Bestseller
Techdance Spin Board Roze TH-095
Techdance spin board bevordert de balans, de houding en pirouettes. Met deze balance board worden de been- en buikspieren getraind. Door het oefenen van pirouettes met de Techdance spin board gaat draaien natuurlijker aanvoelen. Ideaal voor ballet-, jazz- en moderne dansers, maar... Meer
€ 17,95
€ 17,95
Techdance Balletschijf TH-108
Techdance ballet schijf is een echte must-have voor balletdansers! Deze balance board helpt om de danstechniek te verbeteren door evenwicht en pirouettes te trainen. Hiermee perfectioneer je binnen de kortste keren alle pirouettes. Aangezien de ballet schijf helpt om de enkels... Meer
€ 17,95
€ 17,95
Techdance Spin Board Blauw TH-095
Techdance spin board bevordert de balans, de houding en pirouettes. Met deze balance board worden de been- en buikspieren getraind. Door het oefenen van pirouettes met de Techdance spin board gaat draaien natuurlijker aanvoelen. Ideaal voor ballet-, jazz- en moderne dansers, m... Meer
€ 17,95
€ 17,95
32 64 96 Standaard Naam A - Z Naam Z - A Prijs Laag > Hoog Prijs Hoog < Laag Lijst Raster

Turning boards

Turning board online bestellen kan bij Danswinkel.nl! Wij verkopen diverse spin boards en balance boards voor dansers en sporters. Oefen de balans en raak gewend aan het gevoel van pirouettes met een ballet turnboard! Een turning board bestaat vaak uit stevig polyester met een zachte EVA vulling en textuur op de bovenkant voor extra grip. Bekijk in deze categorie onze diverse spinboards.

Waarvoor gebruik je een turning board? Een turnboard is speciaal ontworpen voor dansers. Zij gebruiken deze accessoire om de pirouettes te verbeteren. Door te oefenen met de draaischijf raken dansers gewend aan het gevoel van draaien en zullen pirouettes uiteindelijk natuurlijker aanvoelen. Dit kan ook de angst om te vallen tijdens het draaien verminderen. Bovendien is het draaien met een turning board de perfecte manier om beter te leren spotten.

Daarnaast kan een turnboard ook dienen als balance board. Met een balance board oefen je het evenwicht. Zo kan je beginnen door op de platte voet op een balansbord te staan en het evenwicht te bewaren. Vervolgens probeer je bewegingen uit te voeren op één been en uiteindelijk misschien zelfs op relevé. Door te wiebelen en bewegen op een balans board worden de enkels, voeten, buikspieren en beenspieren getraind. Een balance board is een uitstekende manier om de spieren te versterken en de houding te verbeteren.

Turning boards zijn dus een echte must-have voor balletdansers. Daarnaast is de turnboard ook geschikt voor vele andere dansstijlen, waaronder jazz, lyrical, acro dans en contemporary. Ook sporters maken wel eens gebruik van een turnboard. Denk aan kunstschaatsers, skaters en ritmisch gymnasten. Een balansbord is ten slotte ideaal om de spieren thuis mee trainen tijdens de revalidatie van blessures.

Aangezien spinboards in zoveel uiteenlopende gebieden worden gebruikt, bestaan er ook veel verschillende soorten. Niet alleen in kleurtjes heb je diverse keuze, maar ook in afmeting en grootte. Zo kan je kiezen uit een rechthoekige of een ronde turning board. Een grote, ronde schijf is bijvoorbeeld ideaal om de balans mee te oefenen. Een klein, rechthoekig ballet bord is weer meer geschikt voor pirouette training.

Hoewel een turning board een onwijs handige ballet accessoire is, waarmee je veel verschillende dingen traint, moet deze wel voorzichtig gebruikt worden. Zorg ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt, zodat je je nergens aan kan stoten. Ook wordt supervisie aangeraden, voor het geval de danser toch de balans verliest. De ideale omgeving is in een dansstudio onder toezicht van een dansdocent.

Indien je op zoek bent naar advies over ballet balance boards, kan je terecht in onze fysieke winkels in Amsterdam, Den Haag, Hilversum en Rotterdam. Wij verkopen spinboards van onder andere de merken Papillon, Tech Dance en Rucanor. Spin boards zijn ook heel leuk om cadeau te geven aan een fanatieke danser. Ieder merk heeft een andere levertijd, dus houd hier vooral rekening mee. Veel draaiplezier!

Meer
Recente bestelling: 6 min geleden
Uit: Hengelo (gld)

-5% Welkomstkorting
Ontvang korting op uw eerste bestelling.
Kortingscode in kleine letters: welkom