Menu
Webshop 035-6217111
Klantenservice van danswinkel is bereikbaar van maandag 10:30 tot 17:00 Voor vragen over de levertijd graag webshop benaderen
 
Telefonisch bestellen 085-8769681
Heeft u een advies nodig? Spreek ons direct en plaats uw bestelling via de telefoon.
 

De Levensduur van Dansschoenen

De levensduur en onderhoud van dansschoenen

Wanneer u dansschoenen koopt van een betrouwbaar merk, zoals de merken op danswinkel.nl, is het de bedoeling dat ze een behoorlijke tijd meegaan. U zelf speelt een grote rol in de levensduur van uw dansschoenen. Hoe vaak u danst is bijvoorbeeld een belangrijke factor. Hoe meer u de schoenen gebruikt, hoe sneller ze zullen slijten. Dansen is een intensieve sport, ook voor uw dansschoenen. De gemiddelde levensduur van uw dansschoenen als u regelmatig danst is een half jaar tot een jaar.

Het is belangrijk om uw schoenen goed te onderhouden. Het suede onder de zool bijvoorbeeld, is kwetsbaar. Het wordt dan ook niet aangeraden om op ruwe oppervlakken te lopen of te dansen met uw dansschoenen. Om het suede goed te houden, kunt u af en toe de onderkant van uw schoenen borstelen met een speciaal suede borsteltje. U kunt dit doen wanneer het suede niet ruw meer is. Het borstelen doet u zachtjes, en met ronde bewegingen.

Ook de buitenkant van de schoenen kunt u verzorgen. Voor het onderhouden van leer zijn er veel producten te vinden zoals schoenpoets en vet. Voor lakleer bestaat er een speciale polish van Supadance, die u kunt gebruiken om te voorkomen dat uw schoenen tegen elkaar aanplakken. Het is verstandig om uw schoenen op te bergen in het speciale schoenentasje dat u bij aankoop hebt gekregen. Op deze manier beschadigen uw schoenen niet snel tijdens het vervoer, en wordt stof tegengehouden. Het kan zijn dat, ondanks uw goede zorg, uw dansschoenen toch snel stuk gaan. Als dit gebeurt binnen een half jaar, valt dit onder de garantie van de leverancier. Als u problemen heeft met uw dansschoenen, kunt u altijd contact met ons opnemen of even langskomen in onze winkel. Wij zullen ons best doen om u te helpen.

Recente bestelling: 44 min geleden
Uit: Amerstfoort

-5% Welkomstkorting
Ontvang korting op uw eerste bestelling.
Kortingscode in kleine letters: welkom