Menu
Webshop 035-6217111
Klantenservice van danswinkel is bereikbaar van maandag 10:30 tot 17:00 Voor vragen over de levertijd graag webshop benaderen
 
Telefonisch bestellen 085-8769681
Heeft u een advies nodig? Spreek ons direct en plaats uw bestelling via de telefoon.
 

Waarom kies je voor Dansschoenen?

Waarom kies je voor dansschoenen?

Als je begint met dansen, is het heel belangrijk dat je de juiste spullen hebt om op een comfortabele en veilige manier te dansen. De belangrijkste onderdelen van je dansuitrusting zijn je dansschoenen. Dansschoenen bieden je steun en flexibiliteit wanneer je dat nodig hebt, en dat zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier kunt bewegen, zonder blessures op te lopen. Het voordeel van dansschoenen ten opzichte van gewone schoenen, is in eerste instantie dat dansschoenen enkel en alleen gemaakt zijn om op te dansen, terwijl gewone schoenen doorgaans alleen lekker hoeven te lopen.

Dansschoenen worden gemaakt van geschikte materialen die duurzaam zijn in het gebruik. Voor Streetdance en Zumba is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat de juiste schoenen gekozen worden. Bij deze danssoorten wordt er veel gedraaid en gesprongen, en op ‘gewone’ schoenen zal dit niet gemakkelijk gaan.

Daarom is het verstandig om te kiezen voor speciale danssneakers. Deze sneakers hebben een spinpoint onder het voorste deel van de zool, waardoor draaien heel gemakkelijk gaat. Ook kun je bij danssneakers kiezen voor een wat hoger model als je meer steun bij de enkels wilt. De zolen van sommige danssneakers zijn ook speciaal. Deze bestaan namelijk uit twee delen, dat wordt een splitzool genoemd.

Bij ballroom en latin zijn er ook veel voordelen gebonden aan het dragen van speciale dansschoenen. Ballroomschoenen hebben een buigbare suede zool, waardoor draaien en glijden heel gemakkelijk gaat, en de schoen toch op de juiste momenten genoeg grip heeft. Ook zijn deze schoenen veel lichter en flexibeler dan normale schoenen, waardoor ze het dansen vergemakkelijken en totaal niet in de weg zitten.

Recente bestelling: 56 min geleden
Uit: Den-bosch

-5% Welkomstkorting
Ontvang korting op uw eerste bestelling.
Kortingscode in kleine letters: welkom